Učitavanje...

Čaj od nadzemnog dela virka

SKU: 111 Kategorije: Tag:

431 рсд

Plaćanje u kešu prilikom preuzimanja paketa od kurira.

Besplatna dostava
Porudžbine od 4000 rsd

Učitavanje...

Opis

Product information
Virak je poznata biljka i često je korišćena u narodnoj medicini i farmaciji. U narodu je poznatija kao vrkuta, zečija šapa ili gospin plašt. A naziv joj potiče od arapske reči alkemelych koja znači alhemičar. Virak se koristi za liječenje ženskih bolesti. Zbog svojih sastojaka koji pozitivno utiču na reproduktivne organe, virak se koristi u slučaju problema za začećem, neredovnim ciklusom, menopauzom, PMS-om, kao i nakon porođaja.
SizeServingsSKUUPC
80 gKutija111 
Jednu kafenu kašičicu herbe virka preliti šoljom (200ml) ključale vode, ostaviti da odstoji 15 minuta, procediti. Piti 2-3 puta dnevno po jednu šolju čaja.
Kako je čaj od virka prirodni lek, koji nije registrovan i u tom smislu testiran, ne postoje ni pouzdani podaci o njegovim neželjenim dejstvima. Već smo naveli da bi trebalo biti oprezan u toku trudnoće i dojenja, kao i ukoliko je dijagnostifikovano neko teže oboljenje. U ovim situacijama bi svakako trebalo konsultovati lekara. Takođe, ovaj čaj bi trebalo izbegavati ili piti tek nakon konsultacije sa lekarom i ukoliko ste na hormonskoj terapiji.
Virak je poznata biljka i često je korišćena u narodnoj medicini i farmaciji. U narodu je poznatija kao vrkuta, zečija šapa ili gospin plašt. A naziv joj potiče od arapske reči alkemelych koja znači alhemičar. Virak se koristi za liječenje ženskih bolesti. Zbog svojih sastojaka koji pozitivno utiču na reproduktivne organe, virak se koristi u slučaju problema za začećem, neredovnim ciklusom, menopauzom, PMS-om, kao i nakon porođaja. Virak sadrži flavonoide, organske kiseline, tanine, fitosterine, salicilnu kiselinu, eterično ulje i pravo bogatstvo vitamina C. Zahvaljujući mnoštvu tanina ima gorak ukus, ali i moćno antiupalno i antibakterijsko dejstvo. Virak se koristi pri riješavaju problema kao što su : obilno mensturalno krvarenje, neredovno krvarenje, vaginalni sekret, menstrualni grčevi i bolovi, ciste, polipi, miomi materice, upala jajnika, neplodnost, štiti od pobačaja, olakšava porođaj, endometrioza i fibroid, djeluje protivupalno… Najnovija naučna istraživanja pokazuju da virak spriječava rast mnogih vrsta bakterija uključujući stafilokoku – bakteriju koja je postala otporna na mnoge antibiotike. Smatra se da virak ima i antivirusna svojstva. S obzirom na to da snažno obnavlja i tonira matericu, kao i da pomaže kod zarastanja rana, zaključuje se da je izvanredno sredstvo protiv oboljenja kojima je uzrok humani papiloma virus (HPV). Čaj od virka se preporučuje trudnicama zato što utiče na jačanje zidova materice, pa je samim tim rizik od spontanog pobačaja sveden na minimum. Kada su u pitanju dojilje, njima se čaj od virka preporučuje pre svega zbog bržeg oporavka nakon porođaja i vraćanja organizama u normalu. Pojačano znojenje, glavobolja, nesanica…samo su neki od simptoma menopauze. Glavni krivci su naravno hormoni, na prvom mjestu estrogen. Zbog njegovog naglog pada smanjuje se lučenje endorfina u hipotalamusu i hipofizi. Ovaj šok za organizam ima svoje posljedice. Žene se najviše žale na tzv. valunge, iznenadne talase vrućine. Čaj od virka u kombinaciji sa ostalim blagotvornim biljem je odličan za klimaks i period predmenopauze. On ublažava neprijatne simptome i dovodi hormone “u red”. Ukoliko imate problema sa žuči, jetrom ili ozbiljnijih problema sa želudcem pripazite na količinu ovog napitka. Prevelike doze umeju da naprave više štete nego koristi, to pravilo važi za svaki lijek, pa i za prirodni. Čaj od virka priprema se tako što se jedna kašičica suve biljke prelije jednom šoljom ključale vode i ostavi da odstoji 5-10 minuta. Pije se tokom dana u gutljajima. Uobičajena dnevna doza je 2-3 šolje. Takođe i biljne kapi virka su jako popularne. Mogu se kupiti u skoro svakoj apoteci. Sadrže vodeno-alkoholni ekstrakt ove biljke. Na tržištu postoje i preparati na bazi kapsula, odnosno tableta. Virak u prahu se može koristiti i kao začin. Njega možete dodati u bilo koji obrok, odličan je za gubitak masih naslaga. Čaj od virka je takođe sjajno sredstvo za mršavljenje, jer reguliše metabolizam i ubrzava proces varenja hrane.
*Uprava za hranu i lekove nije procenila ove izjave. Ovi proizvodi nisu namenjeni za dijagnostikovanje, lečenje, lečenje ili prevenciju bilo koje bolesti.

Komentari

Još nema komentara.

Budite prvi koji će staviti komentar„Čaj od nadzemnog dela virka“

Your email address will not be published. Required fields are marked *