Učitavanje...

ROSProtect

SKU: LV3020 Kategorije: Tag:

2.120 рсд

Plaćanje u kešu prilikom preuzimanja paketa od kurira.

Besplatna dostava
Porudžbine od 4000 rsd

Učitavanje...

Opis

Informacija o proizvodu
ROSProtect za zaštitu od oksidativnog stresa ROSProtect, kapsule je dodatak ishrani koji doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa izazvanog slobodnim radikalima. Kombinacijom aktivnih sastojaka koji imaju izrazite antioksidativne osobine: SOD-a, N-acetil-L-cisteina, elagične kiseline, vitamina C, vitamina D, cinka i magnezijuma dobijen je proizvod koji je izuzetno efikasan u borbi protiv oksidativnog stresa. Stvaranje slobodnih radikala u telu je kontinuiran i neizbežan proces. Procesi koji dovode do nastanka slobodnih radikala su: procesi nastali zbog unutrašnjih i spoljnih supstanci zagađenja, loša i neadekvatna ishrana i hroničan stres. Medicinska istraživanja su pokazala da je oksidacioni stres – konstantni napad oksi radikala i reaktivnih vrsta kiseonika važan za iniciranje i za nastanak mnogih patoloških stanja i značajnih bolesti. ROSProtect je neophodan za ćelijsko zdravlje i štiti telesne ćelije od prekomernih radikala kiseonika, slobodnih radikala i drugih štetnih sredstava koja pospešuju starenje ili ćelijsku smrt. Upotreba ROSProtect-a zaštitiće imuni sistem, značajno smanjiti šanse za nastanak različitih oboljenja (reumatoidni artritis, stvrdnjavanje i skvrčavanje tkiva (npr. celulit), inflmatorne bolesti, cistična fibroza, ishemija, dijabetes, kancer, neurodegenerativne bolesti) i usporiti proces starenja. Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije Rešenje broj:17745/2020 od 15.12.2020.
SizeServingsSKUUPC
30 kapsula LV3020 
Popiti dva puta po jednu kapsulu dnevno ili dve kapsule jednom dnevno bez obzira na obrok ili doba dana.

Vitamin D3…………………………………………………………………………………………….. 200 IJ

SOD B Dimpless® M ……………………………………………………………………………. 10 mg

Cink citrat…………………………………………………………………………………………….. 23,43 mg

Elagična kiselina 95%…………………………………………………………………………… 40 mg

Natrijum askorbat (vitamin C)……………………………………………………………….. 50 mg

N-acetil-L-cistein…………………………………………………………………………………. 136,57 mg

Magnezijum citrat………………………………………………………………………………… 188 mg

ROSProtect

ROSProtect, kapsule je dodatak ishrani koji doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa izazvanog slobodnim radikalima. Kombinacijom aktivnih sastojaka koji imaju izrazite antioksidativne osobine: SOD-a, N-acetil-L-cisteina, elagične kiseline, vitamina C , vitamina D, cinka i magnezijuma dobijen je proizvod koji je izuzetno efikasan u borbi protiv oksidativnog stresa.

Šta su slobodni radikali

Slobodni radikali, obično su molekuli kiseonika koji su izgubili neki elektron. To ih čini nestabilnim (a po hemijskoj terminologiji — reaktivnim). Oni napadaju molekularne elektrone u svojoj okolini. Napadaju: DNK i RNK, enzime i proteine čime narušavaju normalnu ćelijsku aktivnost, ćelijske membrane čime proizvode lančane reakcije destrukcije. Drugi opasni varijeteti atoma i molekula kiseonika su poznati kao reaktivne vrste kiseonika (Reactive oxygen species – ROS). Oni nisu slobodni radikali u tehničkom smislu, ali nisu ništa manje nestabilni i visoko su reaktivni sa molekulima oko njih. Medicinska istraživanja su pokazala da je oksidacioni stres – konstantni napad oksi radikala i reaktivnih vrsta kiseonika važan za iniciranje i za nastanak mnogih patoloških stanja i značajnih bolesti. Na prvom mestu oni su pomagači uzrocima bolesti, a zatim su i podsticaj za njihovo širenje kroz telo. Lista bolesti koje su u vezi sa oksi radikalima i vrstama reaktivnih oksigena (ROS) vrlo je duga.

Uzroci nastanka slobodnih radikala

Stvaranje slobodnih radikala u telu je kontinuiran i neizbežan proces. Procesi koji dovode do nastanka slobodnih radikala su: procesi zbog unutrašnjih i spoljnih supstanci zagađenja, loša i neadekvatna ishrana, konzumiranje nedovoljno pročišćene vode (usled prolaska kroz cevi) i hroničan sters.
U savremenom životu, konstantno smo izloženi supstancama iz spoljne sredine koje generišu slobodne radikale u telu: hrana koja sadrži hemikalije (đubriva i pesticidе), prerađena hranа koja sadrži visok procenat lipid реroksida, mnogi lekovi, dim iz cigarete, zagađenja iz spoljne sredine, zagađen vazduh, alkohol, svi tipovi elektromagnetnih radijacija uključujući i sučevo zračenje.
Brz tempo modernog života takođe je recept za stvaranje slobodnih radikala. Konstantni pritisak i nedostatak vremena, dovodi do konstantne pojave stresa. Kao odgovor na stres telo stvara obiljе slobodnih radikala. Takođe, sedeći način života i rada, nedostatak fizičke aktivnosti, kao i prekomerna fizička aktivnost dovodi do stvaranja povećanog broja slobodnih radikala.

Sema pet glavnih mehanizama rada antioksidanata

Antioksidanti

Antioksidanti su veoma bitni za eliminisanje slobodnih radikala iz tela. Zbog toga što su slobodni radikali tako destruktivni, ćelije imaju široku mrežu odbrane da bi ih neutralisali (vitamini, minerali, enzimi  i specijalne hemikalije nazvane tioli (glutation i alfa-lipoinska kiselina)).
Ljudsko telo je programirano da samo proizvodi svoje sopstvene antioksidantne kao što su glutation i SOD (superoksid dismutaza, prvi antioksidant koji se mobilizuje od strane ćelija radi odbrane) koji su intracelularni i imaju jedinstvenu spsobnost da maksimiziraju aktivnost ostalih antioksidanata, uključujući i vitamin C, vitamin E. Otklanjaju toksine iz ćelija i štite od štetnih efekata zračenja, hemikalija i zagađivača iz životne sredine.

ROSProtect – Suplementacija u borbi protiv oksidativnog stresa

Usled današnjeg načina života i ishrane često moramo pribeći suplementaciji u borbi protiv oksidativnog stresa.

ROSProtect, kapsule je dodatak ishrani nastao pažljivo izabranom kombinacijom antioksidativnih komponenti koje zajedničkim delovanjem postižu maksimalne efekte.

Superoksid dismutaza (SOD), https://www.lv-pharm.rs/2018/superoksid-dismutaza-sod-ayurveda-uticaj-celulit-sire/je prvi enzim za detoksikaciju i najsnažniji antioksidans u ćeliji. To je važan endogeni antioksidativni enzim koji deluje kao komponenta odbrambenog sistema prve linije protiv reaktivnih vrsta kiseonika (ROS). Katalizuje dva molekula superoksidnog anjona u vodonik-peroksid i molekularni kiseonik, što potencijalno štetni superoksid-anion čini manje opasnim. SOD je metaloenzim i zato zahteva metalni kofaktor za svoju aktivnost (mangan, cink, magnezijum).
SOD ima terapeutske efekte u različitim fiziološkim i patološkim stanjima kao što su: reumatoidni artritis, stvrdnjavanje i skvrčavanje tkiva (npr. celulit), inflamatorne bolesti, cistična fibroza, ishemija, dijabetes, kancer, neurodegenerativne bolesti, starenje.
SOD je neophodan za ćelijsko zdravlje jer štiti telesne ćelije od prekomernih radikala kiseonika, slobodnih radikala i drugih štetnih sredstava koja pospešuju starenje ili ćelijsku smrt. Nivoi SOD-a opadaju sa godinama, dok se stvaranje slobodnih radikala povećava. Pravilna dnevna dodavanja SOD-a će zaštititi imuni sistem i značajno smanjiti šanse za bolesti i na kraju usporiti proces starenja. Enzimi (npr. SOD) su veliki molekulі koji ne mogu da prođu zid digestivnog sistema pa samim tim ne mogu ući ni u krvotok. Kako bi se prevazišao ovaj problem SOD u proizvodu ROSProtect dobijen je iz posebne vrste dinje (Cucumis melo). Posebnim tehnološkim postupkom dobijen je enkapsulirani SOD čime je omogućeno njegovo kompletno resorbovanje u krvotok i limfu.

N-acetil-L-cistein (NAC) je N-acetilovani derivat aminokiseline L-cisteina. Predstavlja izvor sulfuidrilnih grupa, koje predstavljaju značajanu komponentu ukupne antioksidativne zaštite organizma. Takođe, stimuliše i sintezu glutationa (NAC predstavlja izvor L-cisteina koji inače služi kao prekurzor glutationa). Određeni broj kliničkih studija ukazuje na povoljno delovanje N­-acetil-L-cisteina kod kancera, kardiovaskularnih oboljenja, HIV infekcije, trovanja teškim metalima kao i svih ostalih oboljenja koja se karakterišu povećanim oksidativnim stresom.

Elagična kiselina ima značajne antioksidativne aktivnosti, snižava lipidnu peroksidaciju i utiče na povećanje nivoa GSH (redukovani oblik glutationa) i izuzetno je svestrano sredstvo za zaštitu od toksičnih efekata izazvanih oksidativnim stresom. Elagična kiselina pruža kontinuiranu zaštitu od oksidativnog stresa putem kaskadnog uklanjanja slobodnih radikala. Elagičnoj kiselini se pripisuju i hemopreventivne, antikancerogene, antimutagene i antivirusne aktivnosti.

ROSProtect-u se pored navedenih komponenti nalaze i vitamini i minerali koji pored svojih poznatih funkcija u zaštiti organizma imaju i važnu ulogu u borbi protiv oksidativnog stresa.

Natrijum askorbat, puferizovana forma vitamina C je najvažniji hidrosolubilni antioksidans i snažan redukujući agens. Uključen je u prvu liniju antioksidativne odbrane, štiti lipidne membrane i proteine od oksidativnog oštećenja. Vitamin C može delovati i unutar i izvan ćelija, odličan je izvor elektrona za slobodne radikale. On može donirati elektrone slobodnim radikalima i tako ugasiti njihovu reaktivnost. Kofaktor je enzima koji učestvuju u regulaciji fotosinteze, biosinteze hormona i regeneraciji drugih antioksidanata; reguliše podelu i rast ćelija, uključen je u prenošenje signala i ima ulogu u nekoliko fizioloških procesa, poput imunološke stimulacije, sinteze kolagena, hormona, neurotransmitera i apsorpcije gvožđa, takođe ima ulogu u detoksikaciji tela od teških metala.

Vitaminu D se pripisuje prevencija hroničnih  bolesti (dijabetes, kardiovaskularne bolesti, hronične bubrežne bolesti) regulacijom oksidativnog stresa. Vitamin D indukuje ekspresiju molekula uključenih u antioksidativni odbrambemni sistem, uključujući SOD, glutation i glutation peroksidazu i potiskuje ekspresiju NADPH oksidaze.

Cink je veoma efikasan u smanjenju ROS-a. Cink je inhibitor NADPH oksidaze što rezultuje smanjenjem generacije (stvaranja) ROS. Cink je takođe kofaktor SOD-a. Cink takođe povećava proizvodnju metalotionina koji je bogat cisteinom.

Magnezijum je kofaktor nekoliko antioksidativnih enzima uključujući i SOD. Istraživanja su pokazala da manjak magnezijuma u organizmu utiče na smanjenje aktivnosti SOD-a i smanjenje koncetracije glutationa.

*Uprava za hranu i lekove nije procenila ove izjave. Ovi proizvodi nisu namenjeni za dijagnostikovanje, lečenje, lečenje ili prevenciju bilo koje bolesti.

Komentari

Još nema komentara.

Budite prvi koji će staviti komentar„ROSProtect“

Your email address will not be published. Required fields are marked *